BYE BYE zwangerschapskilo’s – week 3

Oeps tijdens mijn laatste tussendoortje van vandaag bedenk ik me ineens…. Mijn wekelijkse blog!
Het is weer maandag en de afgelopen twee weken heb ik op maandag gedeeld hoe ik mijn PowerSlim avontuur ervaar. Tja hoe kijk ik terug op de week? Een gemengd gevoel.

Zou het liggen aan die paar frietjes dat ik afgelopen zondag gegeten had? Deze week had ik weinig energie én zelfs weinig motivatie. Of ligt het misschien aan het druilerige weer? Ik had in ieder geval zelf even een coach nodig om mij op te peppen!

Door een drukke week, had ik mijn hoofd niet heel erg bij het programma. Mijn voornemen was om ’s avonds uitgebreid te koken en lekkere gerechten te maken. Ik weet namelijk dat dat ook echt koolhydraatarm kan. Maar na een lange werkdag had ik eerlijk gezegd daar de puf niet meer voor.
Dus het resulteerde in heel vaak hetzelfde avondeten eten. Mijn vriend was deze week vaak in de avond weg waardoor ik ook nog eens enkel voor mijzelf moest koken. Ik ging voor simpel en niet te veel nadenken. Heel eerlijk denk ik dat ik wel drie keer de wrap met rode kool heb gemaakt. Een gerecht wat ik echt heerlijk vind en ook nog eens in een handomdraai op tafel staat. Maar drie keer in de week, is toch wel een beetje overdreven en eentonig.

De avonden dat mijn vriend er wel was nam hij wat lekkers mee, voornamelijk dus voor zichzelf. Ik plaatste een storie op Instagram en kreeg zoveel lieve reacties dat ik me niet moest verleiden om mee te snoepen. Hierdoor heb ik mezelf weer goed kunnen beheersen. DANKJULLIE WEL!

Toch kon ik het niet laten om woensdag op de weegschaal te gaan staan. 4 ons erbij! ☹ Mijn motivatie zakte hiermee tot onder het nulpunt. Tenminste iets dat zakt dacht ik. Maar goed, ik laat me niet kennen en ga gewoon door met de rest van de week.

Toen ik vanmorgen op het werk kwam realiseerde ik mij eigenlijk dat ik afgelopen week dus een beetje geleefd werd. Geen tijd om lekker te koken, geen tijd om te sporten en dus eigenlijk ook geen tijd om nog een keer op die weegschaal te staan. Waardoor ik dus met die + 4 ons in mijn achterhoofd bleef.
Hoppa vanmorgen op de weegschaal bij PowerSlim. In mijn bureaulaatje lagen nog wat metingen van twee jaar geleden. En ja hoor hierdoor kreeg ik een glimlach op mijn gezicht, want het eind is in zicht.

Meting van 13 september 2019: gewicht 61.6 kg, spiermassa: 24.5 kg en vetmassa 17.2 kg.
Meting van vanochtend 30 augustus 2021: gewicht 62.3 kg, spiermassa: 24.3 kg en vetmassa 18.3 kg
Dat is nog 7 ons verschil en een kilo in vetmassa.

Nou moet ik zeggen dat mijn streefgewicht rond de 60 kg is. Maar het einde komt in zicht. Terugkijkend dan naar hoe snel het gaat de afgelopen weken, ben ik weer gemotiveerd!

Het gaat me lukken!

Tot de volgende week.

Cynthia

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken