BYE BYE zwangerschapskilo’s – week 2

Zo de tweede week is aangebroken. Ik begin vol goede moed aan mijn tweede week PowerSlim.
Dat ik in de eerste week al 1,2 kilo ben afgevallen gaf mij nog meer goede motivatie! Met ietwat spierpijn stond ik maandagochtend op. Ik had namelijk de dag ervoor weer eens een groepsles gedaan, mijn eerste weer na mijn bevalling. Ik pakte een extra acidofit, waarin veel magnesium zit, om er voor te zorgen dat ik wat minder spierpijn ervaar.

Ik moet zeggen dat het doordeweeks heel goed gaat met het programma. Ik heb niet het idee dat ik dingen moet laten dus het is totaal niet afzien. Enkel een uitdaging voor mij is om goed op de tijd te letten dat ik om de 2.5 uur eet en dus op tijd mijn tussendoortjes neem. Doordeweeks werk ik op het hoofdkantoor van PowerSlim, wat het wel makkelijk maakt. Ik had deze week het geluk om bij een vergadering aanwezig te zijn waar we een uitgebreide PowerSlim lunch kregen gemaakt door een kok. Ik genoot van een (PowerSlim) Spaghetti bolognese en als toetje een paar stukjes van een (PowerSlim) pannenkoek met (PowerSlim) chocolade pasta. Dat gaf mij wel wat inspiratie weer. Ik merkte dat het toch wel een tijdje geleden was dat ik het  programma heb gevolgd en ik moest toch weer even ontdekken hoe lekker je kan koken met de producten.

De rest van de week ging het erg goed. Ik maakte lekker avond eten zoals o.a. een pasta met garnalen. Na het avondeten drink ik vaak nog een kopje koffie of thee en heb ik zelfs geen last van cravings.
Zelfs toen mijn vriend een bord friet met een snack naast mij at kon ik het goed laten. En at hij zelfs wat chips (doet hij anders nooit!!) en ik kon het gewoon weerstaan, een groot applaus voor mezelf!!

Maar dan komt het weekend. Zaterdagavond vierden een vriendin van mij haar 30e verjaardag. Wijn werd weer ingeschonken natuurlijk, maar toch heb ik het braaf afgeslagen dit keer. Ik was immers zo goed bezig. Dus ik dronk een cola light en ging de rest van de avond over op water.

Zondagochtend moment van de waarheid. Weer op de weegschaal, en -0.9 kilo afgevallen! YESS!!! 😀
Ik zag wel dat mijn lichaam veel vocht vasthoudt. Dat is ook niet zo gek, want deze week is mijn menstruatie. Een hoog oestrogeenniveau zorgt er voor dat je lichaam meer vocht vasthoudt en dat zie je terug op de weegschaal. Het verbaasd me zelfs dat ik dan toch zo veel ben afgevallen. Meestal weeg ik in mijn menstruatieweek toch wel zeker een kilo zwaarder.

Maar dan zondagavond. Ik ging met mijn neef en zijn gezin uit eten. We gingen naar de Griek. En ja hoor, daar ga ik de mist in! Het begon goed, het stokbrood met kruidenboter werd op tafel gezet en ik nam niks. Ik koos voor de Suvlaki wetende dat dat vlees prima in het PowerSlim programma past. Maar toen mijn bord geserveerd werd lagen daar de frietjes. Ik kon me niet inhouden en heb er toch een paar genomen. Ohhhhhhh!!! Ik heb ze niet allemaal opgegeten maar toch, zo zonde. Achteraf voelde het ook helemaal niet fijn, mijn buik begon vreemd te borrelen en ik kreeg zo’n buikpijn. Dit was het niet waard. Leerpunt, vraag een salade voor erbij en vraag of ze de friet weg kunnen laten.

Benieuwd wat volgende week gaat brengen. Of ik het zondigen erg goed terug zie op de weegschaal of dat we toch voor een goed resultaat gaan.
Ik ga in ieder geval weer goed mijn best doen!

 

Tot volgende week

Cynthia

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken