Bye Bye zwangerschapskilo’s – Mijn eerste week

Vorige week maandag begon ik dan met het PowerSlim programma. Zelf liep ik continue tegen mijn laatste paar zwangerschapskilo’s aan. Doordat ik borstvoeding gaf  verloor ik de meeste zwangerschapschapskilo’s in de eerste maanden na de bevalling. Maar na dat ik stopte met het geven van borstvoeding gingen de laatste vijf kilo’s maar moeizaam er af. Als coach zag ik wekelijks de goede resultaten van mijn cliënten voorbij komen, en dat maakte me, buiten dat ik ontzettend trots op ze ben, ook lichtelijk jaloers. Ik wilde toch ook terug naar mijn oude vertrouwde gewicht.

Dus vorige week maandag ben ik begonnen met het PowerSlim programma. Ik twijfelde of ik dit zou delen met iedereen, maar besloot om het toch online te gooien afgelopen woensdag. Voor mij een extra stok achter de deur dat mij motivatie geeft. En nog leuker, naar aanleiding van mijn post kreeg ik twee e-mails van meiden die ook hun zwangerschapskilo’s kwijt willen. Dus we doen het lekker samen!

Doordeweeks had ik totaal geen moeite om mij strikt aan het programma te houden. Als ontbijt at ik de muesli van PowerSlim met kwark, mijn favoriete tussendoortjes waren de hazelnoot nougat crunch reep en cranberry koek en ook kon ik de koolhydraatbron in de avond prima achterwegen laten. 2 liter water drinken op het werk lukte ook goed door continue een waterfles naast mijn computerscherm te hebben staan.

Maar vanaf donderdag had ik het wel wat moeilijker. Donderdag, mijn eerste uitdaging. Voor mijn vaders verjaardag gingen we uiteten. Het stokbrood met lekkere dipjes werd voor mijn neus gezet en een wijntje had ik normaal ook wel gelust. Ook zagen de frietjes op de borden van mijn familieleden er zoooo lekker uit. Maar ik besloot het netjes bij mijn carpacciosalade te houden en alle andere dingen te laten staan.

Op vrijdag ging ik in de avond met de meiden wat drinken. 2 vriendinnen van mij zijn zwanger en kozen voor een alcoholvrije cocktail. Die zitten behoorlijk vol suiker dus ik besloot om voor een droge witte wijn te gaan. Hiermee wist ik dat ik niet uit ketose (vetverbranding) ga omdat het laag in koolhydraten is. Wel zorgt het ervoor dat het resultaat wat langzamer gaat.

Dus zaterdagochtend, tijd om extra mijn best te doen en de dag te beginnen met een sportieve workout. Al een tijdje probeer ik de youtube work outs uit van “sterk met wout”. Zeker een aanbeveling om thuis even snel (lees: maar 15 tot 20 minuten) een work out te doen terwijl de baby slaapt 😉

En dan zondagochtend.. Het moment van de waarheid… wat ben ik afgevallen in een week? Stiekem toch wel wat nerveus. Op zondag ging ik voor de zwangerschap altijd bij il foire sporten dus vandaag voor het eerst weer eens oppakken. Ervoor besloot ik nog even naar ki-low te fietsen om daar op de weegschaal te staan! En ja…. Hard work pays off -1.2 KG!!! WOEHOE! Dat geeft dan toch wel een goed gevoel.
Dat zorgde er voor dat de rest van de dag goed verliep. Het was natuurlijk erg lekker weer en overal zag ik mensen op het terras borrelen of een ijsje eten. Maar ’s avonds gooide ik de barbecue aan en genoot van gegrilde asperges met een biefstukje. Ik heb genoten.

Op naar volgende week!

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken