Broccoli rijst met zalm en citroensaus
Fase 1A/1B
Ingrediënten
- 200 gram broccoli (in stukken) of kant en klare broccoli rijst
- 135 g zalmfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- Halve sjalot, gesnipperd
- 30 ml kookroom light
- Verse dille, fijngehakt
- 1 tl citroenraps en -sap
- Peper en zout
Bereidingswijze
Maal eerst de broccolistronk tot kruimels in een keukenmachine. Maal vervolgens de broccoliroosjes tot grove kruimels. Je kunt ook kiezen voor kant en klaren broccoli rijst. Schep alle broccolikruimels in een zeef of vergiet en hang deze in een pan met een klein laagje kokend water. Leg het deksel erop en stoom de broccolirijst circa 5 minuten.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot circa 2 minuten. Leg de zalm in de pan, bak de vis circa 7 minuten op een lage stand. Leg de vis op een warme schaal en houd warm onder aluminiumfolie.
Schenk de kookroom in de pan, breng aan de kook en laat de saus inkoken. Voeg de dille en citroenrasp en -sap toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer de broccolirijst met de zalm en de roomsaus.
Voedingswaarde
Energie: 350 kcal
Koolhydraten: 5 g
Eiwitten: 27.2 g
Vet: 20 g
waarvan verzadigd: 6 g