Boerenkool frittata met geitenkaas

Boerenkool, ik was eerlijk gezegd nooit een fan. Maar de laatste tijd heb ik het helemaal uitgevonden! Want waar ik normaal dacht aan een boerenkoolstamppot blijkt dat ik het veel lekkerder vind verwerkt in bijvoorbeeld een frittata. En zo eet je ook nog minder koolhydraten.
Ik deel jullie graag een recept. Geschikt voor fase 1A/1B van het PowerSlim programma.

Dit heb je nodig:

  • 2 eieren
  • 100 g boerenkool, fijngesneden
  • ½ ui, gesnipperd
  • 3 tl verse geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngesnipperd
  • Peper
  • Zout

En zo maak je het:

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Roerbak de boerenkool kort mee en breng op smaak met de kruiden. Maak 2 kuiltjes in de boerenkool en breek in ieder kuiltje een ei. Laat circa 10 minuten stollen met de deksel op de pan. Verbrokkel de geitenkaas over de boerenkool en breng op smaak met peper en zout.

Tip:

Halveer de boerenkool en voeg 50 g cherrytomaten toe voor een intense smaakbeleving.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken