Afvallen zonder hongergevoel!

Gister was het zover, maandag 1 januari, er was geen betere dag om een start te maken met mijn goede voornemens. Ja ik beken, gezonder eten en een actievere levensstijl staan ook al jaren op mijn lijstje. Meestal lukt dit wel, maar het schiet er ook vaak bij in. Met alle drukte rondom Ki-low Roermond en mijn andere baan bij de bank werd het toch vaak wat lastiger. Maar tijd om mezelf op te pakken en een goede start van het nieuwe jaar te maken.

Afvallen

Wil jij ook dit jaar een goede start maken en wellicht wat kilootjes kwijt? Dan weet ik zeker dat je afvallen al vaker hebt geassocieerd met niet meer snoepen, vooral minder eten, veel groenten, afzien ennn… een hongergevoel. Afvallen en honger zijn twee woorden die onlosmakelijk verbonden zijn aan elkaar.. Tenminste dat wordt vaak gedacht!

Honger is een biologisch signaal van ons lichaam dat aangeeft dat er behoefte is aan eten. Het wordt veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder de daling in onze bloedsuikerspiegel. De grootste oorzaak van schommelingen in onze bloedsuikerspiegel zijn koolhydraten. Als we koolhydraten eten breekt ons lichaam deze af tot glucose. Dit wordt opgenomen in ons bloed via de darmwand en het voorziet ons lichaam van energie. Nadat deze energie is opgenomen daalt onze bloedsuikerspiegel weer. Wat gebeurt er dan? Trek of honger! De snelheid waarmee je bloedsuikerspiegel piekt en daalt heeft te maken met de hoeveelheid en het soort koolhydraten dat je nuttigt. Dit wordt uitgedrukt in de glycemische index, oftewel GI.

Afvallen zonder hongergevoel heeft daarom alles te maken met koolhydraten, de soort die je neemt en de hoeveelheid ervan. Wat is dan de beste oplossing?

Niet minder, maar anders eten!

Een zin die ik vaak tijdens mijn consulten gebruik is niet minder, maar anders eten. Door niet minder eten, maar anders eten, zorgt ervoor dat er geen hongergevoel ontstaat tijdens het afslanken. Maar wat is anders eten dan, hoor ik je denken.

Ik ga je leren om zes keer per dag een eetmoment te hebben. Sowieso drie keer een hoofmaaltijd en ook een stuk of drie tussendoortjes op een dag. Die houdt de bloedsuikerspiegel op peil.
Bij het ontbijt eet je weinig tot geen koolhydraten. De bloedsuikerspiegel blijft op deze manier stabiel een hongergevoel blijft uit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen van kwark met de muesli chocolade kokos van PowerSlim. Tijdens de lunch eet je een flink portie groenten. Groenten bestaan voor een groot deel uit vocht en zit boordevol vezels. Juist deze combinatie zorgt voor een goede verzadiging, plus vezels zijn goed voor de stoelgang. Daarnaast wat vlees voor de juiste hoeveelheid eiwitten. Bij het diner kies je wederom voor een flinke portie groenten, zo’n 200 gram is perfect. Dat zijn ongeveer 47 opscheplepels. Neem daarbij een lekker stukje vlees of vis voor voldoende eiwitten. Wil je toch graag pasta, aardappelen of rijst eten? Kies dan voor een PowerSlim product, zoals bijvoorbeeld de aardappelpuree, rijst of penne. PowerSlim heeft wel 120 producten in het assortiment waardoor je heel gemakkelijk je normaal eetpatroon kunt aanhouden, je vervangt alleen de koolhydraatbronnen door de koolhydraatarme producten van PowerSlim. En even tussen ons, ze zijn nog lekker ook!
De koolhydraatarme tussendoortjes neem ik ook van PowerSlim, want bij de tussendoortjes wil ik altijd zo min mogelijk koolhydraten eten en zoveel mogelijk eiwitten en vezels. Wil je niets van PowerSlim eten en wil je bijvoorbeeld je gewicht behouden? Zorg dan altijd dat je koolhydraten, zoals bijvoorbeeld een stukje fruit combineert met een eiwit. Bijvoorbeeld een stuk fruit met kwark, galiameloen met wat parmaham, watermeloen met feta en ga zo door. Het combineren van koolhydraten en eiwitten zorgen voor een minder snelle stijging van je bloedsuikerspiegel. Kies je voor een ander tussendoortje, kijk dan eens heel goed op het etiket! Kies voor het tussendoortje met de laagste hoeveelheid koolhydraten en voornamelijk de laagste hoeveelheid suikers. Plus als het even kan, de hoogste hoeveelheid eiwitten en vezels.

Heb jij hulp nodig bij het aannemen van een gezonde levensstijl. Ik help je er graag mee! Als iemand zich kan inleven in het aannemen van een gezonde levensstijl ben ik het wel. Ik ben er voor je om jou te helpen. Neem vrijblijvend contact met mij op door op onderstaande button te klikken.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken