Afvallen tijdens de overgang, maar hoe?

Alle vrouwen moeten er op een zeker punt aan geloven: de overgang. Helaas heb ik er al aan moeten geloven en zijn die vervelende opvliegers ook bij mij een feit. Het vrouwenlichaam verandert en dit brengt vervelende reacties met zich mee als een enorme rode neus, zweet onder de oksels en tintelingen door je lijf. Maar niet alleen dit zijn vervelende klachten. Zo komt het voor dat veel vrouwen in de overgang aankomen en moeilijker afvallen.

4 tips bij afvallen tijdens de overgang

Tip 1: Ga meer bewegen. Veel vrouwen bewegen minder als ze boven de veertig zijn. Beweeg voldoende, elke dag minimaal 30 minuten. Met beweging en sporten verbrand je meer energie en dit draagt bij aan het afslankproces. Bijkomend voordeel is dat wanneer vrouwen in de overgang regelmatig bewegen, ze minder snel opvliegers krijgen. Wanneer de opvliegers toch optreden, zijn ze van kortere duur.

Tip 2: Afslanken tijdens de overgang kan heel goed met het PowerSlim programma dat je bij Ki-low Roermond kunt volgen. Door de ideale samenstelling van voedingsstoffen en door mijn persoonlijke begeleiding kom je makkelijk tot het gewenste resultaat. Doordat de bloedsuikerspiegel stabiel wordt gehouden, wordt de invloed van de hormonen op het honger- en verzadigingsgevoel vermeden.

Tip 3: Beperk dranken als koffie, alcohol, frisdranken en zwarte thee. Drink liever voldoende water. Water drinken zorgt dat je lichaam goed gehydrateerd blijft. Tijdens de overgang komt overmatig en nachtelijk transpireren vaak voor. Hierdoor verliest je lichaam veel vocht. Dit dient dan ook aangevuld te worden, maar het gevoel van dorst wordt door ons lichaam vaak verward met een hongergevoel. Daarom liever eerst wat water drinken voordat je naar eten grijpt. Daarnaast zorgt water drinken ervoor dat de afvalstoffen tijdens het afslankproces het lichaam verlaten.

Tip 4: Veel vrouwen krijgen tijdens de overgang en menopauze problemen met de stoelgang. Vezelrijk eten is daarom een aanrader.

Om je figuur te behouden tijdens en na je overgangsjaren, moet je aan de slag. Het komt niet aanwaaien. Maar maak je geen zorgen, ik kan je erbij helpen en dit gaat gemakkelijker en fijner dan je nu denkt.

Neem contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek.

 

 

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken