Afvallen met een voedingscoach

Wil je afvallen maar lukt het niet alleen? Heb je er wel eens over nagedacht om hulp te vragen van een voedingscoach?

Het kan best een grote stap voor je zijn om hulp te vragen. Je stelt je kwetsbaar op en toegeven dat je het niet alleen kunt is soms lastig. Echter is dat een hele verkeerde gedachten. In alle belangrijke momenten in ons leven, vragen we om hulp. Je kreeg les van een leraar op school, je baas begeleidt je in je werk, je kreeg liefdesadvies van je beste vriendin. Zo moet je het ook zien met voedingsadvies. Besef dat door om hulp te vragen je juist voor jezelf kiest. Dan kun je weer stappen maken en vooruitgang boeken.

“Ik had al van alles geprobeerd maar niets werkte.” “Ik wilde wel gezonder gaan eten maar ik wist niet hoe.” “Ik had al diverse diëten gevolgd, maar nadat ik ermee stopte kwamen de kilo’s weer snel terug”. Dit zijn enkele citaten uit ervaringsverhalen van mijn cliënten. Klinken deze uitspraken jou bekend in de oren? Misschien is afvallen met een voedingscoach dan iets voor jou! Als voedingscoach en gewichtsconsulente help ik cliënten om op een gezonde manier gewicht te verliezen.


De voordelen en meerwaarde van je eigen voedingscoach

Ik kan me voorstellen dat je dan wilt weten wat ik voor jou als voedingscoach kan betekenen. Hoe kan ik jou die extra ondersteuning bieden tijdens het afvallen?

  1. Iedere week sta ik voor jou klaar

Allereerst maken wij kennis. Je wilt natuurlijk wel een goed gevoel hebben bij jouw voedingscoach. Kies daarom voor iemand waarmee je een klik hebt en waar je je op je gemak voelt. Hier kun je meer over mij lezen als voedingscoach. In een introductiegesprek stellen we een plan op, afgestemd op jouw situatie. Hierbij houden we rekening met bijvoorbeeld je drukke gezinsleven of je onregelmatige werktijden. Wekelijks plannen we een consult in waarbij we de week doorspreken en een weegmoment hebben. Ten alle tijden ben ik jouw stok achter de deur en biedt ik je een luisterend oor.

  1. Snel & efficiënt

Loop je ergens tegen aan of heb je vragen? Ik kan je meteen bijsturen of tips geven. Stel je loopt in de supermarkt en twijfelt bij een product of het past in het programma? Bij veel voedingscoaches en  diëtisten ben je afhankelijk van het volgende contactmoment. Mij kun je gewoon een berichtje sturen via whatsapp. Ik ben bereikbaar en benaderbaan voor al jouw vragen. Bij mij hoef je niet te wachten tot een volgende afspraak.

  1. Je leert meer over voeding

Ik vind het belangrijk dat jij leert wat gezonde keuzes zijn. Door meer te leren over voeding ben je in staat om zelf bewuste keuzes te maken. Hoe lees je nou precies een etiket af? En wat is nou een gezond tussendoortje? Daarnaast moet gezond eten leuk, lekker en makkelijk zijn. Immers dan houden we het vol toch? Daarom post ik regelmatig heerlijke recepten en krijg je een kookboek met vol inspiratie van mij. Belangrijk om te vermelden, je kan gewoon makkelijk met je gezin blijven mee eten.

  1. Ik begeleid je naar een écht gezond gewicht

Een gezond gewicht zegt meer dan alleen het getal op de weegschaal of je BMI. Iemand met bijvoorbeeld heel veel spiermassa kan een hoog gewicht voor zijn lengte hebben. Spieren wegen namelijk nog meer dan vet. Een te hoog BMI zegt in dit geval natuurlijk niets over de gezondheid van deze persoon. In mijn praktijk geef ik je daarom een volledige lichaamsanalyse waarbij je ook inzicht krijgt in o.a. je vetpercentage en spiermassa. En ook het ongezonde vet dat zich in en rondom je buik bevindt, genoemd visceraal vet.

  1. Je doet het niet alleen, we doen het samen!

Misschien wel het grootste voordeel van een voedingscoach is dat je er niet alleen voor staat! Ik weet jou te motiveren, juist op die momenten dat je het zelf even niet meer ziet zitten. Achteraf zul je super trots zijn dat je toch hebt doorgezet. Om er voor te zorgen dat jij ook je gewenste gewicht kunt behouden zal ik je nog een jaar lang begeleiden nadat je je streefgewicht hebt behaald.

 

Wil jij hulp van een voedingscoach? Ik help je graag!

Bel of mail voor een vrijblijvend en gratis intake-gesprek

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken