5 x Verborgen dikmakers in je gezonde salade

Je hebt je voorgenomen om lekker gezond te gaan doen. Even die koolhydraten vermijden en met dit warme weer is een salade een uitermate geschikte keuze. Dit keer neem jij je voor om zelf een salade te maken en niet te kiezen voor een klant – en klare maaltijdsalade uit de supermarkt. Maar ho, denk goed na voordat je van alles aan je salade toevoegt, want er bestaan heel wat dikmakers die vaak in een gezonde salade belanden. In deze blog noem ik 5 dikmakers die je beter kunt vermijden.

  1. Dressings

Ik begin meteen met de ergste dikmaker, de dressing. Een romige dressing uit bijvoorbeeld een flesje bevat meer transvetten en suikers dan je denkt en maakt die o zo gezonde salade een stuk calorierijker dan je gepland had. Ik ben daarom eens op onderzoek uitgegaan wat wel goede saladedressings zijn, en ja gelukkig ik heb er een aantal gevonden. In mijn assortiment heb ik verantwoorde sauzen opgenomen met 0% vet en suiker. Én ze zijn geschikt voor veganisten. Geïnteresseerd in een flesje? Neem even contact met mij op ?

  1. Pasta

Ook een voor de hand liggende dikmaker, maar toch noemenswaardig. Vaak doen we namelijk pasta bij de maaltijdsalade om een salade wat meer vullend te maken. Witte pasta is echter niet handig als je lang verzadigd wilt zijn. Het bevat namelijk veel calorieën en levert weinig energie. Wil je met pasta zorgen dat je langer verzadigd bent. Gebruik dan Volkorenpasta of zelfs nog beter de pasta van PowerSlim Balance. Deze bevat namelijk 64% minder koolhydraten dan reguliere pasta uit de supermarkt en bevat ook nog eens meer eiwitten. Wil je afvallen, dan heeft PowerSlim ook een geschikte pasta.

  1. Kaas

Wij Nederlanders zijn natuurlijk kaasliefhebbers en ook in salades kiezen we deze toevoeging maar al te graag. Kaas kan je salade enorm veel smaak geven maar staat vaak je slanke lijn ook in de weg. Kazen als brie, gorgonzola en Parmezaanse kaas bevatten erg veel vet. Wil je je salade light houden kies dan voor Hüttenkäse, feta of geitenkaas.

  1. Croutons

Het lijken maar kleine toevoegingen aan je salade, die knapperige croutons, maar je vergist je vaak hoeveel koolhydraten deze kleine krengen bevatten. Het zijn als het ware echte calorieën bommetjes. Wil je toch een crunchy bite in je salade, dan kun je natuurlijk kiezen voor de hartige bolletjes van PowerSlim (Cream onion, Barbecue of Chili snack of de spicy wasabi bite). Ben je niet aan het PowerSlimmen en wil je wel een verantwoorde salade eten? Maak dan zelf croutons door wat koolhydraatarm/volkoren brood te roosteren met een klein beetje olie.

 

  1. Gedroogd fruit

Het lijkt natuurlijk een gezonde keuze om gedroogd fruit in je salade te verwerken. Maar ook deze bevatten vaak erg veel suiker. Denk maar eens aan de zoete rozijntjes die we graag aan onze kinderen geven. Daarnaast verdwijnt helaas door het drogen van fruit alle vitamine C. Indien je dus fruit aan je salade wilt toevoegen kies dan eerder voor vers fruit. Ben je aan het PowerSlimmen dan is fruit vanaf fase 2A weer toegestaan.

 

 

 

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken